|
|
|
... lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk
benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük,
és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdínszteljük a finomra vágott hagymát, majd
megszórjuk a visszamaradt liszttel. Ezzel még pár másodpercig
kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. B... |
2024-01-24 06:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... percig.
Szedd ki tányérra a nyársat és a cukkinit, tartsd melegen. Önts a serpenyőbe
10 dkg felaprított paradicsomot (konzerv), és pár perc alatt forrald össze a
visszamaradt sütőszafttal. Ezt is szedd a tányérra. Kalória: 305
Sajtos burger
Kockázz finomra egy fej kisebb hagymát, dolgozd össze 12 dkg sovány
darált hússal, sóval, b... |
|
2021-02-16 16:16:09 |
|
|
|
|
|
|
... készítsd:
Robotgép segítségével aprítsd össze a zellerszárat, a karfiolt
és a bacont.
Pirítsd le a bacont kevés olajon.
Tedd félre a pirított szalonnát és a visszamaradt zsiradékra
tedd az aprított zellert, fokhagymát, majd sózd borsozd.
Párold 4-5 percig, majd mehet hozzá a karfiol morzsa és
2 evőkanál víz. 5-6 perc párolás után ö... |
2020-10-10 07:41:48 |
|
|
|
|
|
|
... apró kockákra,
a zöldségeket karikára, a zellert kis kockára, a vöröshagymát
finomra aprítjuk.
A szalonnát lassan kisütjük, a pörcöt kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban a húst kevergetve hirtelen
fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
Kb. 2 evőkanálnyi felhevített olajon a cukrot karamellizáljuk,
a zöldségeket... |
|
2020-01-09 15:22:42 |
|
|
|
|
|
|
... alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld-fűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.
... |
|
2018-09-15 23:39:17 |
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felaprítjuk, és a szalonnához adjuk, majd üvegesre pirítjuk.
A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, ... |
2018-06-09 23:51:33 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük azokat addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Azután szűrjük le.
4. A felkockázott szalonnát pirítsuk ropogósra a felforrósított olajon, majd szedjük ki, és a visszamaradt zsiradékon forgassuk meg a gombócokat. Végül rendezzük tányérokba azokat, és a szalonnával, valamint az elmorzsolt juhtúróval megszórva tálaljuk.
... |
2018-06-01 22:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld fűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.
... |
2018-02-17 23:17:51 |
|
|
|
|
|
|
... mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kb. két-két perc oldalanként.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, és a bacont.
Két perc pirítás után hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és a gombát.
Újabb két perc pirítás után h... |
2017-12-20 13:11:29 |
|
|
|
|
|
|
... picit sózom, és visszapakolom a hússzeleteket, fél deci vizet teszek még hozzá, és fedő alatt több mint egy órát főzöm.
Amikor már puha a hús, akkor kiszedem őket, és a visszamaradt zöldséges levet a lisztes tejföllel besűrítem, majd visszarakom a húsokat.
... |
2017-11-25 23:43:43 |
|
|
|
|